Home

Achtergrond

Rommel in huis grootste ergernis

Nederlanders zijn vooral trots op hun huis en geven daarom de sfeer een acht, maar ze blijven zich ergeren aan de rommel in huis.

Dat blijkt uit een enquête van TeraKnowledge onder ruim 1400 respondenten in opdracht van VT Wonen.

Tevreden met de woning is 80 procent van de ondervraagden, maar ondertussen wil wel bijna iedereen wat veranderen in huis, vooral aan de huiskamer, keuken en badkamer.

De bron van ruzie in huis is veelal de rommel van de partner omdat die nooit iets opruimt, zegt 38 procent. Sommigen schamen zich er zelfs voor, meent 21 procent. Het zou het ultieme woonplezier bederven.

Het huis wordt nog steeds en traditiegetrouw ingericht door de vrouw, maar in de meeste gevallen heeft de partner dezelfde smaak, zegt 63 procent. De meest gebruikte kleuren in huis zijn wit en daarna beige, naturel, grijs, bruin, groen en blauw. Burenruzies zijn er maar weinig, blijkt uit de enquête. Als die er al zijn, beperken die zich tot ergernissen over geluidsoverlast of de erfgrens.

In de enquête is ook de vraag gesteld waar mensen het liefst de liefde bedrijven in huis. Dan blijft de slaapkamer toch traditioneel op nummer een te staan, maar verder wordt er ook heel wat 'gefeest' in de huiskamer (32 procent) en in de badkamer (17 procent). Slechts 2 procent heeft ook wel eens in de tuin gevreeën.

Andere feiten die aan het licht kwamen: 93 procent ruimt extra op als er visite komt, 82 procent is tevreden over de buurt waar men woont, 36 procent ligt langer dan 10 jaar op hetzelfde matras, 20 procent eet met het bord op schoot en het zijn vooral mannen die graag een vloerkleedje in de wc willen hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.