Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Rewe Groep vergroot activiteiten groothandel

De concentratie in de Duitse groothandel is nog niet voorbij.

Rewe breidt waarschijnlijk haar groothandelsactiviteiten uit met een belang van vijftig procent in Fegro/Selgros. De groothandel, goed voor een omzet van 2,7 miljard euro, komt daardoor in volledig eigendom.

De op één na grootste Duitse supermarktketen investeert naar eigen zeggen in de groothandel om meer grip te krijgen op de toelevering. De mededingingsautoriteiten moeten zich overigens nog uitspreken over de deal.

"De overname biedt een eenduidigere structuur voor de groeiende cash & carry activiteiten", aldus hoofd-onderhandelaar Josef Sanktjohanser. De succesvolle entree op de Roemeense, Poolse en Russische markt spreekt Rewe volgens hem aan.

Fegro/Segros geldt als de tweede grootste cash & carry aanbieder in Duitsland en verzorgt circa drie miljoen klanten. Vanaf 1989 was het concern in feite een joint venture met Otto Groep.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    geachte heren smits en ammerlaan van
    the Greenery knoop dit goed in uw oren.

Of registreer je om te kunnen reageren.