Home

Achtergrond

Rechter tolereert acties, PSV-Ajax afgelast

De president van de rechtbank in Utrecht heeft vandaag de politiebonden het groene licht gegeven zondag actie te voeren rond de wedstrijd PSV-Ajax.

Dat betekent dat burgemeester Gerrit Braks van Eindhoven het duel verbiedt, omdat hij de veiligheid van supporters niet kan garanderen. Ajax had een kort geding aangespannen om de acties en de afgelasting te voorkomen.

De rechter oordeelde dat "de bonden in dit geval een recht hebben om te staken. Alleen in uitzonderingsgevallen mag dit grondrecht worden beperkt.'' De rechter heeft de belangen van de bonden zwaarder laten wegen dan die van Ajax.

De rechter noemt het "aannemelijk dat Ajax schade van enkele tonnen zal lijden'' door de acties. Maar volgens de rechtbankpresident is de schade voor de club niet onoverkomelijk. "Ook niet omdat het de tweede keer is dat Ajax dit seizoen wordt getroffen door een stakingsactie'', aldus de rechter in zijn motivatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.