Home

Achtergrond 185 x bekeken

‘Raad van Commissarissen voor tuinbouwbedrijf’

Op het tuinbouwbedrijf van de nabije toekomst zou een Raad van Commissarissen of een Raad van Advies niet misstaan.

Dat hield Dick Oosthoek van Rabobank Nederland de 400 tuinders voor die gisteren het Rabobank Tuinbouwcongres in Utrecht bezochten.

Nodig in die Raad van Commissarissen dan geen tuinders uit, maar juist mensen die vanuit een andere invalshoek naar je bedrijf en naar de sector kijken, adviseert Oosthoek. De aansporing van de afdelingsdirecteur Tuinbouw van de Rabobank paste in de constatering dat tuinders steeds minder vaak in hun eentje tuinder zijn, maar bijvoorbeeld samen het management team van een bedrijf vormen of samenwerkingen aangaan in zogeheten dynamische organisaties.

Het Tuinbouwcongres stond in het teken van de vorig jaar gelanceerde ‘Wereld van Jip’ (link: http://www.dewereldvanjip.nl/ ). In 100 workshops hebben 500 ondernemers samen gepraat over de toekomst van het ondernemen in de tuinbouw. Veel groepen vonden dit waardevol genoeg om te willen doorgaan. De Rabobank heeft daarom besloten ook het komend jaar deze groepen nieuwe workshops en thema’s aan te bieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.