Home

Achtergrond 169 x bekeken

RTL schrapt programma's na conflict

RTL Nederland schrapt per direct de programma's Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience.

Volgens de zender is er al enige tijd een zakelijk conflict met de producent van deze programma's, Fan Interactive Media, zo meldde RTL Nederland vandaag.

De programma's werden twee weken geleden al opgeschort vanwege het conflict maar verwijnen nu dus definitief van de buis. "RTL Nederland betreurt het dat gesprekken niet tot een oplossing hebben geleid'', zo staat in een persbericht.

In de nu vrijgekomen zendtijd komt nu een alternatieve programmering. Het gaat hierbij om de zenders RTL 5, op zondag tussen 17.05 en 19.00 uur, en RTL 7, op zaterdag tussen 19.00 en 19.30 uur. Een woordvoerder van de zender vindt het "niet chic'' om verder op het conflict in te gaan.

Op de eigen website stelt FAN vanaf 31 maart een eigen tv-kanaal te beginnen waarop alle bestaande programma's te zien zullen zijn. "De nieuwe - volledig Nederlandstalige - zender voor de doelgroep 20 tot 65 jaar komt naast bovengenoemde programma's ook met een uitgebreid en nieuw aanbod informatieve TV-programma's.'', zo meldt een recente nieuwsbrief van het bedrijf. Er was niemand bereikbaar voor commentaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.