Home

Achtergrond 151 x bekeken

Provinciaal geld voor fietsroutes

De provincie Gelderland steekt bijna een kwart miljoen euro in het opknappen van de langeafstandsfietsroutes Zuiderzeeroute en Hanzeroute.

Het Fietsplatform gaat het karwei voor de zomer aanpakken, aldus een woordvoerder van de provincie. De Hanzeroute voert door de Hanzesteden langs de IJssel naar de Maas vanaf Holwerd. Het tracé van de route wordt gedeeltelijk verlegd, omdat delen van het gebied inmiddels sterk zijn verstedelijkt. De routebordjes in beide richtingen worden vervangen.

De Zuiderzeeroute trekt helemaal rondom het IJsselmeer, inclusief de Afsluitdijk, de Veluwemeerkusten en Amsterdam. De route had maar in één richting wegwijzers. Het Fietsplatform maakt tevens nieuwe fietsgidsen en plaatst de routes op internet, aldus de provincie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.