Home

Achtergrond

Problemen rond planning afbouw tunnels A73

De tunnels van de A73-Zuid in Roermond blijven de komende weekeinden open.

Het heeft geen zin om de tunnels te sluiten omdat de aannemer nog geen planning heeft gemaakt voor de afbouw, blijkt gisterenavond uit informatie van Rijkswaterstaat (RWS).

De tunnels waren de afgelopen weekeinden (behalve met Pasen) dicht zodat aannemer VolkerWessels daarin kon werken aan de beveiliging. Het werk in de tunnels ligt nu stil. Om die reden is overleg dat gisteren zou plaatsvinden tussen de provincie Limburg, Rijkswaterstaat, de gemeente Roermond en minister Camiel Eurlings van Verkeer opgeschort.

Dat gebeurde volgens Rijkswaterstaat omdat er geen planning is voor de afbouw. Het is moeilijk om een evenwicht te vinden tussen efficiënt bouwen en het waarborgen van de bereikbaarheid en leefbaarheid in Roermond, aldus Rijkswaterstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.