Home

Achtergrond 304 x bekeken

Prijs hardfruit trekt aan

De handelsprijzen voor appels en peren hebben de afgelopen week een opwaartse lijn gemaakt. Volgens handelaren verloopt de verkoop van appels iets vriendelijker dan de voorgaande week.

Vooral de betere kwaliteit van het aangeboden fruit heeft deze prijsopleving veroorzaakt. De 65-ers van Elstar gingen gisteren 45 cent per kilo, terwijl de 70-ers voor ongeveer 50 cent werd verkocht en de 75-ers haalden zelfs 65 tot 70 cent. De 65-ers bij Golden Delicious werden voor 40 cent verkocht en de 70-ers tussen de 48 en 55 cent. Het aanbod Jonagold was minimaal en haalden prijzen van 50 tot 60 cent.

In de perenhandel hebben handelaren en producenten geen reden tot klagen. Van de perenrassen is er alleen nog een flink aanbod van Conference. De 45-ers kosten 55 cent per kilo, terwijl de 75-ers voor bijna 90 cent per kilo werden verkocht.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.