Home

Achtergrond

Politiebonden blazen acties af

De politiebonden verwachten dat nieuwe acties geen nut zullen hebben om een betere cao voor de politie af te dwingen.

Dat zeiden Wiep van de Pal van de ACP en Hans van Duijn van de NPB woensdag in een reactie op een brief van minister Guusje ter Horst. "Er is gewoon geen geld meer, dat heeft de regering de afgelopen dagen heel duidelijk gemaakt.''

De acties zijn van de baan. Van Duijn gaat ervan uit dat zijn bond geen cao gaat tekenen. De ACP-leiding gaat haar leden raadplegen wat te doen met de ontstane situatie. Volgens de bonden liggen zij en Ter Horst zo ver uit elkaar dat er geen uitzicht is op het afsluiten van een nieuwe cao.

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: "We laten onze leden duidelijk weten dat wat de minister nu op tafel heeft gelegd het maximaal haalbare is. Zij bepalen vervolgens of we zo'n cao gaan ondertekenen of niet.''

Volgens de NPB liggen de partijen zo ver uit elkaar dat er geen uitzicht is op het afsluiten van een nieuwe cao. "Je hebt twee opties'', aldus Van Duijn. "Alsnog het dictaat van de minister accepteren of het niet accepteren. Ik kies voor het laatste. Wij kunnen ons een cao niet laten opleggen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.