Home

Achtergrond 198 x bekeken

Pluimveebedrijf: college handhaaft standpunt

Burgemeesters en wethouders van de gemeente Groesbeek blijven bij hun standpunt dat de eigenaar van het pluimveebedrijf aan de Dennenkamp vóór 1 mei 2008 de kippen weg moet halen.

Zoals bekend, heeft de Raad van State op 27 februari het besluit van burgemeester en wethouders van Groesbeek vernietigd, waarmee op 3 april 2007 een milieuvergunning was verleend voor het oprichten van een pluimveebedrijf met 300.000 kippen. Dit meldt de gemeente Groesbeek. Vervolgens hebben burgemeester en wethouders aangegeven dat zij het voornemen hebben om tot last onder dwangsom over te gaan en dat de kippen per 1 mei weg zouden moeten zijn.

De eigenaar van het pluimveebedrijf had tot 18 maart de gelegenheid om een zienswijze in te dienen en daar heeft hij ook gebruik van gemaakt. Die zienswijze heeft burgemeester en wethouders niet op andere gedachten gebracht, zodat de datum van 1 mei gehandhaafd blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.