Home

Achtergrond 358 x bekeken 8 reacties

Pleidooi voor fusie LTO Noord, ZLTO en LLTB

In Nederland is plek voor één landbouworganisatie. De ZLTO, LTO Noord en LLTB moeten fuseren.

Dat stelt voorzitter Tammo Beishuizen van LTO Noord in het blad Nieuwe Oogst. Hij trekt een parallel naar de fusies die in de agribusiness hebben plaatsgehad of worden gevormd. Voor hem is dat een signaal dat aan producentenkant iets dergelijks moet gebeuren.

"Kijk naar het dalend aantal ondernemers, kijk naar de suiker- en zuivelindustrie, daar gebeurt het al. Suikerunie met CSM, Friesland met Campina. Agrarische ondernemers in het Noorden en Zuiden gaan op in één grote afzetorganisatie. Het zou vreemd zijn als we daar aan de producentenkant niet in meegaan. Er moet gewoon wat gebeuren, anders worden we links en rechts ingehaald door de agribusiness", aldus Beishuizen.

Een aantal jaren geleden trokken de regionale organisaties in een machtstrijd juist meer aan het langste einde en werd LTO Nederland grotendeels uitgekleed. De nieuwe voorzitter van LTO Noord stelt dat Nederland te klein is voor drie landbouworganisaties. Volgens hem zijn de verschillen te overbruggen en is het ook de wens van de achterban. "Uit het ledenonderzoek van LTO Noord (waarvan de resultaten later deze week worden gepresenteerd, red.) blijkt dat meer dan 70 procent van onze leden dit wil", aldus Beishuizen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gli

  Heeft men al uitgevogeld wie voorzitter wordt van de club?
  En wie wordt directeur van de organisatie?
  O, is dat nog te prematuur?

  Ja, dan kan het nog wl een poosje duren!

 • no-profile-image

  Arjan

  Laat ze eerst alles maar terug betalen aan de eigen leden en dan pas nog eens proberen of ze iets van de grond kunnen krijgen. Dan zul je zien dat er niets van kan komen want je hebt natuurlijk kapitaal nodig. Dit moet van de ZLTO gaan komendenkt LTO Noord

 • no-profile-image

  Kippenboer

  Alles moet maar groter. Scholen, steden en nu de organisties ook. Laat ze maar appart blijven, houden we een beetje concurrentie. Anders gaan ze maar achterover leunen.

 • no-profile-image

  Hamp Westland

  Een fusie zou goed kunnen werken. Maar dan wordt het wel eens tijd dat de nieuwe organisatie geleid gaat worden door een sterke persoonlijkheid, die daadwerkelijk invloed kan uitoefenen in het Haagse, want op dit moment kun je niet spreken van een boerenorganisatie die wat voor de boeren kan betekenen.

 • no-profile-image

  h v d zandt

  als de financiele buit van zlto maar beschikbaar blift voor de huidige leden en niet verkwanselt word

 • no-profile-image

  Henk

  LLTB en ZLTO hebben veel geld in kas LTO Noord wil natuurlijk wel fuseren die hebben niets!

 • no-profile-image

  dirk

  Ach daar heb je weer zoiets Zullen wel weer veel leden hebben verloren Hoveel hebben ze er eigenlijk nog met bedrijf Ach ja eerst bij elkaar dan uit elkaar en nu weer bij elkaar en voor hoelang

 • no-profile-image

  gert

  de zlto is schatrijk,dat kan een probleem zijn of worden

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.