Home

Achtergrond 178 x bekeken

Plannen zweeftrein München geschrapt wegens kosten

De geplande aanleg van een snelle zweeftreinverbinding tussen de Beierse hoofdstad München en diens luchthaven gaat niet door wegens de veel hoger dan verwachte kosten.

Die bedragen minstens 3 miljard euro, terwijl oorspronkelijk op 1,85 miljard euro was gerekend. Dat zei de Duitse verkeersminister Wolfgang Tiefensee vandaag.

De bouw van de magneettreinverbinding zou voor de helft worden gefinancieerd door de Duitse overheid. Die wil echter niet meer dan 925 miljoen euro bijdragen. De deelstaat Beieren zou maximaal 500 miljoen euro betalen. Na een crisisoverleg in Berlijn tussen Tiefensee en de Beierse minister-president Günther Beckstein werd besloten het Transrapid-project stop te zetten.

Het oorspronkelijke kostenplaatje bleek uit een studie in 2002. Het project zou in 2014 gereed zijn. Het traject van het centraal station van München naar het vliegveld is 37 kilometer lang. De Transrapid-trein stuitte echter op veel verzet bij bewoners, onder meer omdat bij een proefproject in het Duitse plaatsje Lathen in 2006 door een ongeval 23 doden vielen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.