Home

Achtergrond 200 x bekeken

Pinguin rekent op prijsstijging groente

Het Belgische groente- en aardappelverwerkingsbedrijf Pinguin rekent dit jaar op een verdere prijsstijging van verse groente.

Deze verwachting maakte het Belgische bedrijf bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers over de tweede helft van 2007. De prijsstijging vloeit volgens Pinguin voort uit een toenemend areaal voor biobrandstoffen en de stijgende graanprijzen.

In de tweede helft van 2007 boekte het concern een nettowinst van 2,4 miljoen euro. In dezelfde periode van 2006 werd een winst gerealiseerd van bijna 5,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam op 3,8 miljoen euro, tegen 5,1 miljoen euro in de tweede helft van 2006. Een herstructurering bij activiteiten in het Verenigd Koninkrijk wordt genoemd als belangrijkste reden voor de lagere winstcijfers. Ook een voorraadwaardering van deovergenomen aardappelverwerker Lutosa had een eenmalig negatief effect van 2,5 miljoen euro.

De omzet bedroeg in de laatste zes maanden van 2007 in totaal 171,5 miljoen euro. In 2006 werd in die periode een omzet gerealiseerd van 74,4 miljoen euro. Een groot deel van de omzetgroei (74,2 miljoen euro) is het resultaat van overnames (Salvesen en Lutosa Group). De omzet van de Lutosa Groep bedroeg 54,3 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.