Home

Achtergrond 5 reacties

Peiling: CDA verliest verder terrein

Het CDA verliest zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond verder terrein. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zouden de christendemocraten uitkomen op 29 zetels, drie minder dan vorige week en een verlies van twaalf in vergelijking met het huidige zetelaantal.

In de peiling behalen de coalitiepartijen CDA, PvdA (21 zetels) en ChristenUnie (zeven zetels) gezamenlijk de laagste score (57 zetels) sinds het aantreden van het kabinet. Het huidige zetelaantal van de PvdA is 33, van de ChristenUnie zes. De peiling onder drieduizend mensen is de afgelopen twee dagen gehouden en lijkt te zijn beïnvloed door de ophef rond de aanstaande film van Geert Wilders van de PVV. Het CDA riep hem donderdag op de anti-Koranfilm niet uit te zenden.

Wilders partij wint in de peiling een zetel en komt uit op zestien. Nu heeft de PVV negen zetels in de Kamer. Ook VVD en de beweging TON van Rita Verdonk krijgen er een zetel bij en komen respectievelijk uit op zestien en negentien. De VVD heeft nu 21 zetels, Verdonk vormt een eenmansfractie.

De SP staat zondag op 19 zetels (nu 25 in de Kamer), GroenLinks op elf (zeven) en D66 op acht (drie). De Partij voor de Dieren en de SGP staan in peiling op twee zetels, net als nu in de Kamer.

Uit de peiling komt ook naar voren dat de film van Wilders het electoraat flink verdeeld. Hoewel een grote meerderheid vindt dat de parlementariër het recht heeft een anti-Koranfilm te maken, stelt de helft van die groep dat hij er niet mee naar buiten moet komen. Van de mensen die vinden dat Wilders de film niet moet uitzenden is bijna de helft links en minder dan een derde rechts.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  dan ben je echt een ezelals je dit denkt.

 • no-profile-image

  wvh

  Het is niet alleen de wildersfilm.Het is ook vooral dat Balkenende niet stopt met grote hoeveelheden goede landbouwgronden uit de landbouw te onttrekkken voor zogenaamde natuuronwikkelingen en gesubsidieerde woningbouw voor rijke mensen.Kijk maar naar de blauwe stad.Er komt ook zoiets in de wieringermeer.Ook ontpoldering aanleg van oostvaarderswold is gewoon zonde van goede grond.En dan een tulpeneiland aanleggen,waar zijn we mee bezig.Ik stem niet meer op het CDA

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Typische boerenpartij dat charistelijke clubje van die gereformeerde kwakzalver.
  KOPPEN IN HET ZAND.
  Er is niks aan de hand,
  god zelf zal ons redden van de moslimtrammelant.
  Ha ha ik vertrouw liever op mijn eigen instinct en verstand
  Wat Geert doet is goed !
  Beter nu lef dan later de kater.

 • no-profile-image

  jan

  Perfect!!!!
  Weer stemmen kwijt door de christelijke
  terughouderdheid.
  Wilders ga zo door, je durft te zeggen waar het op staat.
  Haal je stemmen maar bij lafaards(CDA)

 • no-profile-image

  os en ezel

  de mensen krijgen gelukkig steeds meer verstand en stemmen niet meer op die zalver van Balkenende. Terecht. De partij voor de dieren dient een van de grotere partijen te worden en zal dat ook worden. Steeds meer mensen zien het dieronvriendelijk gedrag van jagers. Dat moet stoppen. Daarom: stem massaal PvdD

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.