Home

Achtergrond

Partij voor mens en spirit in oprichting

Een nieuwe partij die welzijn boven winst stelt. Dat is volgens de oprichters de boodschap van de landelijke Partij voor mens en spirit, die volgende week officieel wordt opgericht.

De partij wil in 2011 meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

De partij in oprichting hanteert moderne spiritualiteit als leidraad, zegt een van de oprichters Lea Manders, die voor de lokale partij Zuid Centraal in de Arnhemse gemeenteraad zit. ”Niet commercie en economie moeten centraal staan, maar de mens en de gemeenschap”, zegt Manders, tevens schrijfster van een astrologierubriek in het blad Privé.

De kersverse partij mikt onder meer op het kwart van de Nederlanders bevolking dat zichzelf ”ongebonden spiritueel” vindt. Volgens Manders stromen de positieve reacties binnen en hebben ook ex-politici al belangstelling getoond voor een plek in de partij.

De Partij voor mens en spirit wil onder meer een einde maken aan de vele privatiseringen, die het leven volgens de oprichters veel duurder hebben gemaakt. ”Zaken als de energievoorziening zijn een gemeenschapsdienst en moeten weer in handen komen van de overheid”, aldus Manders. ”Ook daar weegt welzijn op tegen winst.”

De initiatiefnemers gaan op dinsdag 11 maart naar de notaris om de Partij voor mens en spirit officieel op te richten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.