Home

Achtergrond 167 x bekeken

Paprika op drempel grote veranderingen

Bezoekers aan de landelijke paprikadag van LTO Groeiservice in Nieuwegein werden gisteren bedolven onder een lawine van mogelijkheden en aanbevelingen om hun productie te verhogen.

Echter de naar voren gebrachte mogelijkheden hebben hun waarde nog niet in de praktijk bewezen. Maar dat er de komende jaren veel zal kunnen veranderen in de teelt, dat is wel zeker. Zoals gebruik van een CO2-recovery installatie dat CO2 uit rookgassen haalt; teelt op door de kas bewegende goten; Hot CO2 en (semi)gesloten telen.

De meeste aandacht was er voor led-belichting. Daarover werd duidelijk dat het wat doet, maar of daarmee hogere en of kwalitatief betere producties worden gehaald, dat moet nog blijken uit de lopende praktijkproeven.

Bekijk een film over een praktijkproef met led in paprika


Lees ook LED bij paprika biedt perspectief en lees meer over de paprikadag in het Weekblad Groenten & Fruit van 21 maart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.