Home

Achtergrond 202 x bekeken

'Overname Bergerden nog voorbarig'

Curator Wouter Korteweg noemt berichten over een overname door coöperatie Greenhouse Energy van de activa van het failliete Energiecombinatie Bergerden voorbarig.

Berichten hierover zijn ook niet in het belang van de tuinders zelf, denkt hij. De curator heeft wel een stuk van de tuinders voorliggen, waarvan hij de kans op succes aanwezig acht. Maar hieraan kleven nog wat haken en ogen.

"Ik ben nog in afwachting van een signaal van de Rabobank of ze het er mee eens zijn. Dat signaal hadden we al eerder verwacht, dus de vertraging betekent dat er serieus naar wordt gekeken. Vervolgens moeten we er nog mee naar de rechtbank. Dat is het voorbehoud."

Korteweg heeft contact gehad over een doorstart met meerdere partijen. De tuinders zijn nog niet de enige partij in het geheel. "Formeel zijn die andere partijen nog in de markt. Ze zijn nog niet de deur gewezen."

Lees ook Tuinders Bergerden nemen energiebedrijf over

Of registreer je om te kunnen reageren.