Home

Achtergrond 198 x bekeken

Overleg over beveiliging persconferentie Wilders

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) maakt een risicoanalyse van de persconferentie die PVV-leider Geert Wilders eind maart in perscentrum Nieuwspoort wil houden over zijn anti-Koranfilm Fitna.

Op basis van een inschatting van de kosten die gepaard gaan met de benodigde beveiligingsmaatregelen, bekijken het bestuur van Nieuwspoort en Wilders of de persconferentie kan doorgaan.

Voorzitter Max van Weezel van het Nieuwspoortbestuur heeft dat vandaag gezegd nadat een medebestuurslid met Wilders had gesproken. Het Tweede Kamerlid liet in een reactie weten dat hij uiterlijk vrijdag de knoop wil doorhakken. Van Weezel weet niet of dan alle relevante gegevens al binnen zijn.

Volgens Wilders ziet er niet al te florissant uit, omdat er meer is dan de beveiligingskosten alleen. Hij heeft ook te horen gekregen dat winkeliers in de directe omgeving van Nieuwspoort mogelijk op hem de misgelopen inkomsten willen verhalen als straten rondom het pand in het centrum van Den Haag afgesloten worden. "Als dat zo is, wordt het voor mij een onmogelijk dure grap en moet ik een alternatief zoeken', zei Wilders.

Woensdag besloot het Nieuwspoortbestuur na langdurig overleg dat Wilders welkom is om in het perscentrum zijn film te presenteren, maar dat er nog wel nadere afspraken moeten worden gemaakt over de beveiliging.

Wilders heeft te kennen gegeven zijn persconferentie in de week van 28 maart te willen houden. Hij heeft tot dusver nog geen omroep gevonden die de film in zijn geheel wil uitzenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.