Home

Achtergrond 166 x bekeken

Oudste man van Nederland overleden

In een verpleegtehuis in Rotterdam is woensdag de oudste man van Nederland overleden. Zijn jongste zoon (67) heeft dat donderdagochtend bevestigd.

Johannes van der Giessen was 108 jaar oud. Volgens zijn zoon is Van der Giessen nooit goed hersteld van een val met zijn rollater enkele weken geleden. Bij de val liep hij een gebroken heup op. Tot die tijd woonde de oudste man van Nederland thuis samen met zijn zoon. Na een weekje ziekenhuis kwam hij in het verpleeghuis terecht.

De op Rozenburg geboren hoogbejaarde was nog de enige levende Nederlandse man die in de 19e eeuw is geboren. Op 17 december vorig jaar vierde hij zijn laatste verjaardag. Johannes van der Giessen wordt waarschijnlijk dinsdag in Rotterdam gecremeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.