Home

Achtergrond 241 x bekeken

Osama bin Laden woedend over Deense cartoons

De islamitische topterrorist Osama bin Laden heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor ernstige gevolgen wegens de Deense cartoons over de islam.

De extremist dreigde in een audioboodschap met zware straffen. Volgens Bin Laden maakt de recente herpublicatie van de spotprenten uit 2005 deel uit van een kruistocht, waarbij ook de paus betrokken zou zijn. Een van de cartoons toont de islamitische profeet Mohammed met een bom in diens tulband.

De verklaring, die woensdag op internet is geplaatst, kwam precies vijf jaar na het begin van de Irak-oorlog die bedoeld was om Bin Ladens terreurnetwerk al-Qaeda uit te schakelen. De nieuwe boodschap draagt de naam Het Antwoord Zal Zijn Wat Je Ziet, Niet Wat Je Hoort, meldde de Amerikaanse terrorisme-monitoringsdienst Site.

De boodschap is de eerste van de al-Qaeda-leider sinds eind vorig jaar. Toen riep de voortvluchtige Bin Laden de Europese landen op hun militaire samenwerking met de Amerikanen in Afghanistan te beëindigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.