Home

Achtergrond 251 x bekeken

Oostenrijk wil ander btw-systeem proberen

Oostenrijk wil graag een heel ander btw-systeem proberen.

Daarbij zouden ondernemers alleen btw moeten afdragen over de laatste verkoop aan de consument. Nu moet elke ondernemer btw betalen over toegevoegde waarde bij elke tussenverkoop.

Oostenrijk vraagt de EU om hierover eind 2008 of begin 2009 een besluit te nemen. Grootste voordeel zou zijn dat bepaalde fraude met het aftrekken van btw onmogelijk wordt. Overheden in de EU missen miljarden euro's aan inkomsten door zogeheten btw-carrousels.

Ministers van Financiën bespreken het idee dinsdag in Brussel. Sommigen vrezen problemen als de EU twee btw-systemen door elkaar gebruikt. Nederland vindt de proef interessant. Eerder is het systeem al eens ingevoerd voor fraudegevoelige sectoren als textiel en bouw. Engeland begon er enkele jaren geleden mee voor de handel in gsm's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.