Home

Achtergrond 620 x bekeken 12 reacties

'Ook exportvlees van verdoofd gecastreerde big'

Nederlandse biggen waarvan het vlees voor de export is bedoeld, zullen vanaf 2009 verdoofd worden bij de castratie.

Dat zegt Wakker Dier. Volgens de organisatie heeft vleesverwerker Vion laten weten dat de veesector en vleesverwerkers gaan regelen dat alle Nederlandse biggen verdoofd gecastreerd zullen worden.

Eerder besloten de Nederlandse supermarkten al dat vanaf 2009 alleen nog varkensvlees zal worden verkocht van biggen die een verdoving krijgen bij de castratie. Als reactie hierop willen de veesector en slachterijen nu de verdoving gelijk voor alle Nederlandse biggen die in Nederland worden geslacht regelen, aldus Wakker Dier. Veel Nederlands varkensvlees is bestemd voor export.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  bij jonge biggen is de bloeds omloop daar te plekke nog gering net als de zenuw prikkel;door verdoofd te castreren word stres gevoeligheid op gevoerd en niets draagt bij gestuurde rapporten van wakker dier en pvvd

 • no-profile-image

  gratis ?

  Helemaal mee eens, Dirk !! Dat is de juiste opstelling. CBL heeft een grote broek aan getrokken, dus moet men ook de financiele conseqenties aanvaarden. Dus vooraf 4a5 euro per big door CBL, anders gebeurt het niet en dan moet men maar zien waar men het vlees vandaan haalt. Ik ben echter zeer bang dat LTO alweer overstag is gegaan, gezien de reacties van VION. Dus hier moet de NVV keihard tegen vechten

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  en ik blijf er bij, zolang veeartsen betaald worden door ons, zijn ze partijdig, en is controle onmogelijk,
  ik verkies een varken op mijn bord dat niet met xylocaine is ingespoten.

 • no-profile-image

  gert

  Als Vion dit zegt vraag ik me af hoe ze dit in Duitsland regelen want dan zal er daar ook voor betaald moeten worden of moeten we dit ook al voor noppes doen?
  Ik dacht altijd dat wij leveren wat de markt vraagt! Maar ik heb er nog geen Pruis over gehoord? of is er daar ook al een Wacher Tier ?

 • no-profile-image

  Lowie

  Onvoorstel baar wat een communicatie politiek

 • no-profile-image

  boer met macht

  Vion bepaalt de regels niet in ons land! Wakker dier ook niet! De Varkenshouder bepaalt zelf of de vergoeding die hij/zij krijgt voldoende voor hem/haar is om tot verdoving over te gaan!!! Vion moet eens leren dat men niet voor ons bepaalt!

 • no-profile-image

  Peeters

  Is het niet mogelijk het zaad te sexen? En zo jah is dit niet goedkoper?

 • no-profile-image

  wat een

  Het is toch erg als de "nietsnutte cq klaplopers", lees dierrechten organiaties, het zover hebben dat alle bedrijven overstag gaan. Ook al is het vlees voor de export, waarvoor het meest Nederlandse vlees bestemd is, en heeft het buitenland hier niet omgevraagd. Als over 25 jaar de bedrijven uit Nederland zijn vetrokken blijft armoe over en zullen we ons voedsel elders moeten kopen tegen hogere prijzen en met ? wat voedselveiligheid betreft. Dus "nietsnutte en klaplopers" als later Nederland door jullie zogenaamde idealistische doelen de afgrond nabij zijn, zijn jullie dan degene die de economie wel uit het slop gaan trekken of is men dan tevreden?

 • no-profile-image

  de vries

  dan de varkens toch naar tonnies, ze snapper daar echt niets van wat er hier in Nederland gebeurd omtrend verdoofd castreren.

  helemaal mee eens direct een toeslag per beerbig anders van 4-5€

  de groeten

 • no-profile-image

  jan vanhumbeeck

  zonder dat er een ambtenaar aanwezig is tijdens het castreren, zal controle onmogelijk zijn,
  wanneer zijn biggen voldoende verdoofd?
  slecht verdoofde biggen lijden meer dan niet verdoofde, en veeartsen worden door de vleesindustrie betaald ,dus... .
  en ja , wij gaan dit gratis moeten doen.

 • no-profile-image

  gratis ?

  Nou Jan, we gaan dat dus echt niet gratis doen. De consument wil het dus die moet er ook maar voor betalen. Kosten € 4.-/ beerbig !

 • no-profile-image

  dirk

  ik eis!!!
  Wil men dat ik mijn biggen verdoofd ga castreren dit vooraf betaald dient te gaan worden, daar wij anders weer het gelach betalen.
  eenvoudige rekensom voor mijn bedrijf
  600 zeugen * 28 biggen levend geboren * 50% beerbig =
  opjaarbasis 8400 beerbiggen a extra kosten van 4 euro de big = 33600 euro
  wanneer dit vooraf op mijn rekening wordt gestort door of een vion of een wakkerdier maakt mijn niet uit wie!!!!

  DAN GA IK VERDOOFD CASTREREN,
  terwijl onderzoeken allang aangetoond heeft dat verdoofd castereren schadelijker is dan onverdoofd. Maar in DENHAAG PRAAT JE TOCH TEGEN DOVENMANS OREN

  GEGROET DIRK

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.