Home

Achtergrond

'Onvoldoende sturing Bommelerwaard'

Bij de herstructurering van de glastuinbouw in de Bommerlerwaard is sprake van onvoldoende sturing en voortgang.

Ook is te weinig inzicht in wat de overheden doen. Dit schrijven LTO noord Glaskracht, de ZLTO, de Gelderse Milieufederatie, de Natuurwacht Bommelerwaard en nog enkele organisaties aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en waterschap Rivierenland.

Het CDA in de Gelderse Staten steunt hen en heeft Gedeputeerde Staten schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Statenlid Peter van Boheemen wil snel helderheid van de overheden, zodat ook de organisaties weten waar ze aan toe zijn. Het streekplan voor de Bommelerwaard heeft al diverse malen vertraging opgelopen, onder meer omdat de Raad van State de plannen afkeurde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.