Home

Achtergrond 419 x bekeken

'Onkruidbestrijding grasland loont de moeite'

Een goede onkruidbestrijding kan een veehouder, afhankelijk van het soort onkruid, maximaal 450 euro per hectare per jaar opleveren.

Dat blijkt uit een berekening van de coöperatie Agerland in het Limburgse Heythuysen, een onderdeel van Cehave Landbouwbelang. Het bestrijden van onkruid kost volgens Agerland 70 tot 90 euro per hectare per seizoen.

"Het verschil in opbrengst tussen goed en slecht grasland bedraagt 2 ton per hectare per seizoen. Daarnaast daalt het VEM-gehalte in slecht grasland", zegt Wilbert Wijers, productmanager gewasbeschermingsmiddelen van Agerland.

Bij een verschil van 3.000 kVEM per hectare en een waarde van 18,5 cent per kVEM kan onkruidbestrijding tot 550 euro per hectare aan extra opbrengsten opleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.