Home

Achtergrond

Omzet en winst Agravis Raiffeisen sterk verbeterd

Het Duitse graan- en mengvoerconcern Agravis Raiffeisen heeft de omzet vorig jaar met 14 procent opgekrikt naar 4,4 miljard euro, terwijl de winst voor belastingen met 19 procent toenam naar 17,2 miljoen euro.

Van de omzet werd 1,2 miljard euro (plus 22 procent) gerealiseerd in de divisie plantenteelt, maar in het energiedeel van het concern liep de omzet afzonderlijk bekeken met 3 procent terug naar iets meer dan 1 miljard, grotendeels als gevolg van de problemen op de binnenlandse biodieselmarkt, zo blijkt uit de toelichting bij cijfers van de in Münster en Hannover gevestigde coöperatie.

Voor het lopende jaar verwacht het concern, na het Beierse Baywa de grootste op de agrarische grondstoffenmarkt van Duitsland, een groei op een iets lager niveau van 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.