Home

Achtergrond 464 x bekeken 1 reactie

Omroep Llink volgt boeren op Terschelling

De Nederlandse natuur en het biologische boerenleven staan centraal in de nieuwe serie Llink in Natura.

Presentator Bas Westerweel volgt drie families die op Terschelling wonen. De eerste aflevering is op 29 maart, zo liet omroep Llink vandaag weten.

Het leven van de boerenfamilies draait om de natuur, vrijheid en - bij een stevige noordwester - om het strandjutten. In de tien afleveringen worden Gerben de schapenboer, Jan-Willem de kaasmaker en Daan de cranberryteler gevolgd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    marleen

    Wat leuk zeg! Terschellinger boeren op tv...ben erg benieuwd naar de opnames. Ben pas nog op de schapenboerderij van Gerben geweest met mijn neefje en nichtje en de leukste middag sinds tijden beleefd. Zoals Gerben daar rondloopt, zijn werk doet, alles uitlegt aan alle bezoekers tijdens het melken etc. De bevlogenheid die er vanaf spat! Dat is passie in zijn puurste vorm. Natuurlijk was het hoogtepunt van de middag dat we de geboorte van 2 lammetjes van dichtbij hebben gezien. Maar ook de schapenstal met loshuppelende lammetjes en enkele kalveren die je onbeperkt hooi mag voeren... Ik raad iedereen aan daar een keer heen te gaan tijdens de voeder- en melktijd, of je nou wél of geen kleine kinderen bij je hebt, het is echt te gek. En niet vergeten een schapenkaasje mee te nemen hé? Mijn favoriet is de fenegriekkaas, die volgens mij in Nederland een eerste prijs heeft gekregen en die je gelukkig ook op enkele plekken in Amsterdam kan kopen.
    Nou mensen, veel kijkplezier!
    Marleen Kinzel

Of registreer je om te kunnen reageren.