Home

Achtergrond 379 x bekeken

Nieuwe marktleider uitgangsmateriaal anjer

Hilverda Plant Technology en P. Kooij & Zonen fuseren en worden wereldmarktleider in uitgangsmateriaal van anjers en trosanjers.

Door de fusie krijgen klanten van beide partijen een breder assortiment aangeboden. De hoofdgewassen zijn anjers, trosanjers, potanjers, alstroemeria, limonium en hortensia.

Hoe groot de totale omzet is willen beide directeuren niet kwijt. In Nederland zijn 90 werknemers voor het fusiebedrijf actief. Hilverda Kooij heeft onder meer vestigingen in Colombia, Kenia, India en China.

Volgens directeur Jan Hilverda spelen de twee producenten in op de laatste ontwikkelingen in de tuinbouw: "Schaalvergroting, internationalisering en veranderende verhoudingen in de concurrentie voeren de boventoon. Door samen op te trekken kunnen we efficiënter werken en gerichter investeren in veredeling en productontwikkeling."

Of registreer je om te kunnen reageren.