Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Nieuw hoogspanningsnet moet ondergronds'

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Zoetermeer moet ondergronds.

Daarvoor pleiten een aantal gemeenten en regionale overheden in Zuid-Holland. De verbinding, die in 2012 de stroomvoorziening in de Randstad moet garanderen, vormt volgens hen een bedreiging voor groen gebied.

Dat liet een woordvoerder van stadsgewest Haaglanden vandaag weten. Volgens Haaglanden heeft het kabinet op het tracé Wateringen - Zoetermeer de voorkeur voor een bovengrondse aanleg van de elektriciteitskabels, met uitzondering van een gebied bij Pijnacker.

De overheden doen een oproep aan minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), die binnenkort het voorkeurstracé presenteert aan de Tweede Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.