Home

Achtergrond

New York slurpt stroom

De inwoners van New York hebben deze winter meer stroom verbruikt dan ooit.

Het is volgens een woordvoerder van de elektriciteitsmaatschappij Con Edison de tweede opeenvolgende winterperiode met uitzonderlijk veel elektriciteitsverbruik van december tot en met februari.

De woordvoerder zei in de zaterdageditie van de New York Daily News dat het niet aan de winterse kou ligt maar aan audiovisuele apparatuur, vooral de toename van het aantal flatscreen televisietoestellen in de stad. Hij drong er bij de New Yorkers op aan zuiniger te zijn met elektriciteit.

De maatschappij werkt hard aan verbetering en uitbreiding van de stroomvoorziening maar de vraag blijft stijgen. De stad verbruikt dit jaar waarschijnlijk 20 procent meer stroom dan tien jaar geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.