Home

Achtergrond

Nestlé en Danisco grootste verliezers

De meeste agrarische aandelen sloten de week in mineur af, al bleven de verliezen redelijk beperkt.

De schade bij Nestlé en het Deense Danisco was het grootst. Dinsdag steeg de koers van Danisco op de Kopenhaagse beurs met 6,9 procent naar het hoogste niveau in 7 jaar.

De grootste Scandinavische producent van ingrediënten verklaarde die dag haar financiële verwachtingen naar boven bij te stellen en de suikerdivisie te verkopen of aan de beurs te noteren. Nadat de beleggerswinst verdeeld was daalde de waarde weer fors.

Het aandeel Bunge, producent van onder meer kunstmest en biodiesel, verloor in New York enige procenten nadat bekend werd dat het concern bij de interne boekhouding fouten had gemaakt. Niettemin schroeft financieel adviesbureau Davenport haar beleggingsadvies op naar 'kopen', vooral omdat in Zuid-Amerika de soja-divisie goed presteert.

Op de Londense beurs mocht Tate & Lyle zich rekenen onder de grote verliezers. Eigenlijk verliest het aandeel sinds het hoogtepunt op 26 februari, toen het aandeel de 526 punten aantikte, voortdurend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.