Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

Nederlandse wateraanpak maakt school in New Orleans

De invloedrijke Amerikaanse senator van Louisiana Mary Landrieu heeft gisteren in New Orleans Rijkswaterstaat naar voren geschoven als een voorbeeld voor de Amerikaanse evenknie, het Army Corps of Engineers.

"Het Army Corps of Engineers zou moeten worden hervormd en gereorganiseerd om op eenzelfde wijze te kunnen werken als de Nederlanders. Het is nu te centralistisch en te bureaucratisch. En als dat nationaal niet kan, dan doen wij het hier zelf in de regio van de Golf van Mexico.'' Dat zei Landrieu bij het afsluiten van een driedaags bezoek van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) aan de stad die in 2005 getroffen werd door de orkaan Katrina.

Landrieu loopt hoe dan ook weg met het Nederlandse waterbeleid. Zij prees Nederland als een kenniscentrum op het gebied van watermanagement en planning. "Nederland is het Mekka op het gebied van water.''

Landrieu toonde zich ook voorstander van een partnerschap tussen New Orleans en Rotterdam. De Maasstad verkent de mogelijkheden. Volgens Arnoud Molenaar, de watermanager van Rotterdam, kunnen beide steden veel van elkaar leren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ach in nederland laten we polders weer onder water lopen,daar zullen ze new orleans enthousiast over zijn,en bureaucratie daar kennen ze in nederland ook wat van

Of registreer je om te kunnen reageren.