Home

Achtergrond 6 reacties

Nederlanders kampioen flesjes hervullen

Tot verdriet van de Nederlandse frisdrankenindustrie (NFI) blijken Nederlanders ware kampioenen in het hervullen van flesjes water, zoals Spa Blauw.

Van de Nederlandse mannen hervult ruim 65 procent een gekocht flesje water wel eens met kraanwater. Dat verbleekt bij het aantal vrouwen dat het flesje hervult: 86 procent. Ook heeft de branche laten onderzoeken hoe vaak de mensen die een flesje hervullen dat doen. Daaruit blijkt dat 38 procent van de mannen dat meer dan zes keer doet en de helft van de vrouwen een flesje minstens zes keer bijtankt.

De branche bestempelt het hervullen van flesjes als zeer onhygiënisch. Bij elke slok komt een beetje speeksel in het flesje terecht, een voedingsbodem voor bacteriën.

Recent bleek uit cijfers van de branche dat de hoeveelheid verkocht verpakt water in Nederland nog steeds ver achter loopt bij omringende landen. Dat zou komen door de uitstekende kwaliteit van het kraanwater en de spreekwoordelijke Hollandse zuinigheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bussy-girl

  Zuinig of niet, we moeten het water wat we hebben voordelig blijven gebruiken, we worden langs alle kanten gewaarschuwd voor verdroging vn nde aarde.
  Waarom dat 2 euro betalen voor iets wat nog geen 5 cent kost uit de kraan.
  En als je die flesjes mee afwast dan is het echt wel hygienisch, kan zo'n flesje maanden lang mee.

 • no-profile-image

  Jan W

  Heb al eens een flesje tafelwater in een plaatselijk restaurant af moeten rekenen a € 4.50 per flesje. Begint het water naar geld te smaken.

 • no-profile-image

  Tom

  Ik koop mijn water liever per kuub dan per liter. Die verhalen over smerige hervulflesjes zijn overigens wel waar: er zitten heel veel bacterien aan de drinkrand hebben we laatst op ons universiteitslab bepaald. (maar of dat nou een gezondheidsrisico is valt te bezien)

 • no-profile-image

  Albert Knop

  De horrorverhalen van de frisdrankleveranciers worden alleen gedreven door winstbejag. Er is een paar jaar geleden onderzoek gedaan naar het hervullen van flessen met water en je moet het wel heel bont maken voordat het gevaarlijk wordt. In kraanwater zitten nauwelijs tot geen voedingstoffen. Die twee druppels speeksel worden zo ver verdunt dat je nauwelijks risiko loopt. Even omspoelen is voldoende. Je moet alleen oppassen als je zoete drankjes in je flesje stopt. Die moet je niet te lang laten staan, maar ook dan is goed omspoelen met (heet) water genoeg. Kijk eens naar fietsers. Die gebruiken ook gedurende langere tijd (soms jaren) dezelfde bidon op de fiets en die vallen ook niet bij bosjes om.

 • no-profile-image

  vakantieganger

  Kijk eens in andere landen. 2 liter water in een fles en dat voor een paar dubbeltjes. hier moet dat gewoon veel te duur kosten. dan laat je wel uit je hoofd om bij Appie Heijn een paar flessen te kopen. de kosten van een 2 liter fles zijn af bottelarij van bijv Barleduc 4,5 Eurocent. tel uit je winst

 • no-profile-image

  frits

  Die bronwaterflessenvullers zijn zelf zakkenvullers.
  Iets verkopen wat ook bijna voor niks uit de kraan komt.
  En dan het verwijten dat Nederlanders zuinig zijn.
  Ik noem het logisch

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.