Home

Achtergrond 222 x bekeken 7 reacties

Nederland start kenniscentrum veeteelt in Rusland

The Friesian business development company en Wageningen Universiteit hebben eind vorige week een contract met het ministerie van landbouw ondertekend voor het oprichten van een kenniscentrum voor de veeteelt in Rusland.

Het doel van dit kenniscentrum is het ondersteunen van de Nederlandse agribusiness.

De Russische regering wil de in de toekomst minder afhankelijk zijn van de import van zuivelproducten uit het buitenland. Het aantal melkkoeien halveerde tussen 1992 en 2006 naar tien miljoen stuks. Daardoor moet Rusland grote hoeveelheden zuivelproducten als boter, kaas en melkpoeder importeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  melkveehouders academie !

 • no-profile-image

  boer

  ,,ondersteuning van de nederlandse agribusiness"dit is gewoon weggeven van de nederlandse mekveehouderskennis ,wie wordt hier beter van ? de nederlandse melkveehouder niet.

 • no-profile-image

  Frank

  Hoe hoger de vraag, des te hoger de prijs. We gooien onze eigen glazen in. Je kunt beter het product verkopen, dan de kennis tot het product!

 • no-profile-image

  rudolf

  ik heb het bericht gelezen , nederland moet gewoon zamen werken ,over een paar jaar hebben wij rusland nodig dan moet nederland gas hebben en olie, en dat heb rusland genoeg.
  en ik vindt dat alle landen gewoon met elkaar moeten werken, het is een keting
  afz ruud

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als veehouders moeten we voorzichter worden met het delen van kennis met anderen want Friesian business development company en Wageningen Universiteit gaan nu toch de ervaringen verkopen die mede door ons als veehouders zijn opgedaan

 • no-profile-image

  henk

  rusland moet grote hoeveelheden zuivel importeren,dat doet de nederlandse zuivelindustrie toch graag.nederland moet veel olie importeren dat doen de russen ook graag

 • no-profile-image

  Jan

  Het is denk ik te kortzichtig door te denken dat de kennis die we in Nederland hebben zo uniek is. Ik denk dat alleen het noemen van bijvoorbeeld Denemarken, Canada en de VS al genoeg is.

  Nederland is een exporterend land op het gebied van landbouw echter denk dan niet alleen aan melk en vlees;)maar ook machines en kennis. Nederland krijgt dan binnen de landbouwsector in Rusland een goed aanzien wat stimulerend werkt voor de verkoop van Nederlandse producten, wat status opleverd.

  Bekijk het gewoon eens van de andere kant en kijk wat verder dan alleen bedreigingen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.