Home

Achtergrond

Nederland blijft gezellig thuis met Pasen

Pasen valt dit jaar vroeg. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht daarom dat de Nederlanders dit jaar niet op pad gaan, maar ervoor kiezen om gezamenlijk uitgebreid te brunchen of te dineren.

Een woordvoerster van het CBL bevestigde vandaag een bericht daarover in De Telegraaf. Volgens de zegsvrouw zijn er niet veel uitstapjes mogelijk vanwege het weer. "Normaal trekken mensen er tijdens Pasen op uit. Ze gaan het bos in of picknicken. Omdat het nu zo vroeg valt, kan je ervan uit gaan dat het meer een soort herhaling van goede maaltijden wordt.''

Supermarkten spelen daarop in. Zij bieden ook met Pasen luxe huismerkartikelen aan. Het CBL verwacht dan ook dat de consument daar veel gebruik van gaat maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.