Home

Achtergrond 163 x bekeken

'Nederland bij top Europese economie'

Nederland scoort bijzonder goed binnen de Europese economie. Dat blijkt uit onderzoeken van de Europese Commissie.

Een Britse denktank schaarde Nederland vorige week al bij de economische top drie in Europa.
Nederland heeft in verhouding met andere EU-landen een hoge economische groei, een lage inflatie en een lage werkloosheid. Dat zijn allemaal belangrijke onderdelen van de zogeheten Lissabon-strategie, die door de EU is afgesproken om de economie te moderniseren en te zorgen voor meer banen en hogere economische groei.
"Nederland hoort bij de best presterende landen'', zei staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) donderdag vlak voor het begin van de EU-top. Maar er zijn ook nog zwakke punten. Zo ligt de arbeidsparticipatie nog laag en besteedt het bedrijfsleven te weinig geld aan onderzoek en ontwikkeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.