Home

Achtergrond 243 x bekeken 4 reacties

Nederland Bekent Kleur tegen Wilders

Op de Dam in Amsterdam was vandaag een demonstratie tegen de "intolerante en discriminerende standpunten'' van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en racisme in het algemeen.

De twee uur durende demonstratie in Amsterdam verliep rustig. Volgens de politie werden er geen mensen aangehouden. Rene Danen, voorzitter van Nederland Bekent kleur was na afloop tevreden over het aantal bezoekers en het verloop van de demonstratie. Volgens de politie waren er 1300 mensen. De organisatie schatte het aantal demonstranten op 5000.

Sprekers waren onder anderen Danen, oud-minster Hans Dijkstal (VVD) en Mohammed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM). Ook Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën was aanwezig.

"In Nederland is een verdeelde samenleving ontstaan van 'wij tegenover zij''', zei Danen. "Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen.''

Hans Dijkstal zei bang te zijn dat Nederland op een hellend vlak is gekomen. "Er is sprake van toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat. Als we niet oppassen eindigt dat rampzalig.''

Mohammed Rabbae zei dat racisme zich heeft genesteld in het hart van de democratie en het parlement. "Dat is een legitimatie voor racisme in het land, bij bedrijven en op straat.''

Frank Boeijen zong zijn bekende hit Zwart-Wit samen met de Tunesische zangeres Oulfa Rouached en de band Kasba in het Arabisch. Ook spraken schoonmakers op het podium over hun ervaringen met racisme op de werkvloer. De rapper Appa sloot de demonstratie af met een optreden.

Geert Wilders zei verheugd te zijn over de "zwaar tegenvallende opkomst''. Volgens Wilders, die spreekt van een ,,haat-manifestatie'', heeft de bevolking zich afgekeerd van het multiculturalisme "en dat is vandaag weer eens duidelijk gebleken''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Domi nee

  Wat een intolerante opruiende discriminerende kop boven dit artikel.
  Walgelijk AGD. bah bah en nog eens bah en dat wil dan wat zeggen over een kanjer die zijn stem durft te verheffen tegen een
  achterlijke godsdienst die uit is op totale overheersing.
  Wat een helden hier bij onze boerenkrant.

 • no-profile-image

  antidierenactivist

  Ben het helemaal eens met mijn voorganger, deze anti Wildersdemonstratie is op een grote flop uitgelopen. Het linkse samenraapsel wat ze nog bij elkaar gekregen hebben zal dat natuurlijk nooit toegeven.
  Zefs grote ROERGANGER Jan Marijnissen liet verstek gaan, dus kun je wel concluderen dat er echt niks te halen was, anders was Jantje er wel bij geweest.

 • no-profile-image

  qwerty

  Ik begrijp niet dat deze gereinkarneerde boheemse corperaal zoveel simpatie krijgt, of gaat de geschiedenis zich herhalen????

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Hoi , hoi Nederland heeft eindelijk kleur bekend tegen de reliquenten van de islam.
  Familie van mij heeft even gekeken hoeveel mensen bereid waren ons land in de uitverkoop te gooien.
  Het totaal aantal originele Nederlanders werd op
  400 geschat (VIERHONDERT),
  Hier gaan dan nog ongeveer 200 beroepsdemonstranten zoals anti dit en anti dat figuren af en de krakersscene natuurlijk.
  Al met al kwamen zij op een kleine 1000 aanwezigen(incl. pers, tv enz.).
  Kwal dijkstal....de man die de V.V.D. naar de bliksem hielp was er ook ...niemand neemt die man nog serieus dus hij kon daar nog zijn opruiende teksten kwijt.
  Samen met ene mohammed rabbae ...de man die wegens knoeierij en leugens en nog veel meer op moest stappen bij groen niks uh links.
  En natuurlijk rené danen de beroepswerkloze die op gemeenschapskosten de samenleving mag splitsen.
  Geert Wilders sprak van een haatcampagne.
  Nou die haatcampagne tegen mijn P.V.V. is dan letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.
  Nederland heeft kleur bekend door massaal weg te blijven van valse stemmingmakerij!

Of registreer je om te kunnen reageren.