Home

Achtergrond 182 x bekeken

'Natuur bij Grubbenvorst het beschermen waard'

Het natuurgebied Kaldenbroek bij Grubbenvorst is wel degelijk het beschermen waard.

Die conclusie trekt de vereniging Behoud de Parel, de groep die ten strijde trekt tegen de vestiging van het Nieuw Gemengd bedrijf in de nabijheid van dit natuurgebied. Provinciale Staten van Limburg willen de status van het gebied verlagen om zo de komst van het Nieuw Gemengd bedrijf mogelijk te maken.

Volgens een rapport dat vereniging Behoud de Parel op heeft laten stellen zou het gebied één van Limburgs top natuurgebieden zijn. De vereniging wijst er op dat bij de beoordeling door Provinciale Staten een aantal zaken die dit gebied betreffen over het hoofd zijn gezien. De vereniging pleit er daarom voor dat het onderzoek naar de natuurwaarden van het gebied wordt overgedaan, waarbij alle relevante milieuwetgeving wordt toegepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.