Home

Achtergrond 207 x bekeken 1 reactie

NMV niet principieel tegen uitbreiding melkproductie

De uitbreiding van de melkproductie moet worden ingebed in een flexibel systeem.

Hierin moet het aanbod structureel aangepast worden aan de vraag. Dit vindt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

Volgens de bond zal de toename van de Europese melkproductie zorgen voor een grote druk op de melkprijzen. De vakbond zou graag een systeem willen zien waarin de productie kan worden aangepast aan de vraag, om de melkprijs structureel op een kostendekkend niveau te houden.

De NMV zegt niet principieel tegen uitbreiding van de melkproductie te zijn maar heeft twijfels over de afzetmogelijkheden. De dalende prijzen voor boter en melkpoeder worden gezien als een slechte voorbode voor de melkprijs.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Red-weider

    Een mooi idee maar over uitvoerbaarheid op europeees niveau kun je afvragen wie er aan die kraan moet draaien een nieuwe controleinstantie en een nieuwe vorm van een AID met allerlei regels lijkt me niet wenselijk.
    Dit idee vraagt nadere uitleg

Of registreer je om te kunnen reageren.