Home

Achtergrond 207 x bekeken

NBvB en Anthos bereiken akkoord over HBN

De NBvB en handelsbond Anthos hebben overeenstemming bereikt over de Handelsvoorwaarden voor de Boomkwekerij in Nederland (HBN).

Dat zegt NBvB-voorzitter Jan van Leeuwen. Volgens Van Leeuwen is het bestuur van de NBvB ingenomen met het resultaat en krijgt de Werkgroep HBN groen licht om het akkoord verder uit te werken met vertegenwoordigers van Anthos.

Van Leeuwen: "We zijn niet met alles tevreden, er zijn namelijk nogal wat nieuwe wettelijke bepalingen door de veranderde handelsstromen. Maar de HBN vormt een praktisch handvat voor kwekers om te gebruiken bij zakelijke overeenkomsten."

De verwachting was eigenlijk dat de nieuwe HBN al per 1 januari van dit jaar van kracht zou zijn. In november vorig jaar liepen de onderhandelingen tussen de NBvB en Anthos echter vast op het kwaliteitsaspect groene aanslag.

Naar verwachting is de nieuwe HBN eind april klaar, waarna de NBvB en Anthos bijeenkomsten zullen organiseren om de handelsvoorwaarden toe te lichten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.