Home

Achtergrond

Mularski vernieuwt plantenopkweek

Het Poolse tomatenteeltbedrijf Mularski heeft een nieuw kassencomplex gebouwd waar het zelf tomatenplanten opkweekt.

Mularski verving een complex van zes hectare door acht hectare nieuwbouw. De kassen zijn zes meter hoog en zijn geleverd door Alcomij. Van het nieuwe complex is 4,5 hectare bedoeld voor de opkweek van planten. De kas is voorzien van een betonnen vloer met eb-en-vloedsysteem.

Leverancier daarvan is het Nederlandse bedrijf Verkade Beton. Een halve hectare is voorzien van beweegbare tafels. Van de verwachte jaarlijkse productie van vier miljoen planten, is één miljoen bedoeld voor eigen gebruik. De planten worden onder meer gebruikt voor tussenplantingen voor vier hectare belichte teelt van mini-trospruimtomaten.

Drie miljoen planten zijn bestemd voor telers in onder andere Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische staten. In perioden dat geen tomatenplanten worden opgekweekt, worden koolplanten opgekweekt. In de nieuw te bouwen hal bij het complex komen twee kettingbanen van Metazet. De opgekweekte planten gaan op Deense karren met hulp van de kettingbaan automatisch naar de vrachtwagens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.