Home

Achtergrond

Morrisons haalt alle vlees uit eigen land

De Britse supermarktketen Morrisons haalt voortaan alle vers vlees uit eigen land.

Morrisons, de vierde supermarktketen van Groot-Brittannië , deed die toezegging al eerder voor varkens- en lamsvlees en kip maar gaat nu ook rundvlees alleen van Britse leveranciers inkopen.

Morrisons heeft in vrijwel alle vestigingen een eigen slagerij waar het vlees bewerkt en verkoopklaar wordt gemaakt. ''Dat is het verschil tussen ons en andere grote supermarkten. Wij kopen en verwerken vers zelf en maken het ook zelf klaar in de winkels. Met onze toezegging om vers vlees uit eigen land te verkopen steunen we de Britse boeren zo veel als we maar kunnen,'' aldus directeur corporate affairs Chris Blundell.

Voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union noemt het besluit 'uiterst bemoedigend voor de Britse veehouders.' ''We hopen dat dit een voorbeeld vormt voor de andere winkeliers. Dit besluit toont aan dat we een buitengewoon goed product leveren dat ook door de Britse consument wordt ondersteund.''

Of registreer je om te kunnen reageren.