Home

Achtergrond 204 x bekeken

Mogelijk SDE-subsidie voor duurzame warmte WKK

Glastuinders met een WKK kunnen, behalve voor de daarmee geproduceerde stroom, mogelijk ook SDE-subsidie aanvragen voor de duurzame warmte die de installatie opwekt.

Dat blijkt uit een brief van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

De Kamer had de bewindsvrouw gevraagd een voorstel uit te werken voor het waarderen van warmtebenutting van (bio-)WKK. De minister zou daarbij dan ook rekening moeten houden met tarieven en voorwaarden. In een reactie schrijft Van der Hoeven "de stimulering van duurzame warmte bij haar afweging te betrekken".

In totaal hadden Kamerleden de minister 120 vragen gesteld naar aanleiding van haar op 31 januari verstuurde brief over de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). De SDE-regeling voor WKK’s zal Van der Hoeven deze maand bekend maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.