Home

Achtergrond

Ministerie ondersteunt viertal innovatieve projecten

Het ministerie van landbouw ondersteunt een viertal op innovatie gerichte samenwerkingsverbanden met in totaal 180.000 euro en twee jaar lang intensieve begeleiding.

Het ministerie van landbouw gaf DLV Plant opdracht om in het kader van Innovatienetwerk Open Teelten vier marktgerichte samenwerkingsverbanden te zoeken.

De keuze viel op een tweetal samenwerkingsverbanden van akkerbouwers. Eén project wil GPS inzetten om energie te besparen en op te wekken. Daarnaast werd een groep bollentelers uitverkoren. Ze willen door productvernieuwing het uiterlijk en de houdbaarheid van snijhyacinten verhogen.

Daarnaast koos DLV Plant voor een tuinbouwproject waarbij ondernemers uit vollegrondsgroente- en aardbeienteelt met de plaatselijke gemeente grootschalige compostering opzetten. Tenslotte wordt een netwerk van boomkwekers begeleidt bij het vermarkten van ideeën.

Of registreer je om te kunnen reageren.