Home

Achtergrond

Miljoenen smurfen hebben een huis

Nederland leek de laatste weken in de ban van de smurfen. Het liep storm bij de Albert Heijn waar de wezentjes bij elke 15 euro aan boodschappen werden weggegeven.

De actie loopt op zijn einde. "Voor de laatste weken geldt op is op'', liet een woordvoerder van de supermarktketen vandaag weten.

In totaal kan de consument vijftien verschillende smurfen verzamelen. Albert Heijn had 29 miljoen smurfen klaarliggen. "Maar de voorraad is zeker voor 24 maart op. De laatste zes miljoen smurfen zijn donderdag naar de winkels verstuurd'', aldus de zegsman. Enkele winkels hebben al aangegeven geen kleine smurfen meer te hebben.

De knuffelsmurfen zijn nog wel volop te krijgen. De klant krijgt deze knuffel wanneer die drie punten inlevert die in de zakjes bij de kleine smurfen zitten en 3,99 euro bijbetaalt. De actie begon op 18 februari.

Na een dag ontstond al een ware smurfenhandel op internet. Op verkoopsite www.marktplaats.nl worden complete verzameldozen met smurfen aangeboden voor 20 euro. Ook enkele smurfen die 'over' zijn, zijn te koop vanaf 1 euro. Bij smurfen die tegen elk aannemelijk bod van de hand worden gedaan, lopen de biedingen op tot ongeveer 4 euro per smurf.

Albert Heijn organiseerde zelf een ruildag in meer dan vijfhonderd winkels. "Gemiddeld bezochten vijftig kinderen met een volwassene die dag een van onze winkels'', zei de woordvoerder. In de schoolvakanties stonden kinderen al vroeg voor de deur om die ene lolsmurf, brilsmurf of smurfin te pakken te krijgen.

Maar niet alleen de jongeren waren in de ban van de blauwe wezentjes. "We horen ook van bedrijven dat zij op intranet een ware ruilhandel toestaan'', vertelde de zegsman.

Het 50-jarig bestaan van de kleine blauwe figuurtjes lag ten grondslag aan de smurfenactie. Albert Heijn is blij met het succes. "We wisten niet dat het zo'n grote rage zou veroorzaken. Maar onze aandacht is nu weer gericht op Pasen'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.