Home

Achtergrond

Militairen voor vertrek naar Uruzgan gefotografeerd

Militairen die naar Uruzgan vertrekken worden vooraf gefotografeerd in hun 'dagelijkse tenue', het militaire uniform met das en baret.

Defensie doet dat om te voorkomen dat media van internet geplukte kiekjes gebruiken als er een militair sneuvelt. Een woordvoerder van Defensie heeft een bericht in de Volkskrant van vandaag daarover bevestigd.

Volgens de woordvoerder is vorig jaar al begonnen met het fotograferen van naar Afghanistan afreizende militairen. Dat gebeurde na het sneuvelen van korporaal Cor Strik, het eerste Nederlandse slachtoffer in Uruzgan. In De Telegraaf werd toen een tijdens een feestje genomen foto afgedrukt.

Overigens beslist de familie uiteindelijk welke foto van een omgekomen militair wordt vrijgegeven voor de pers, aldus de Defensiewoordvoerder. In overleg met de familie wordt ook besloten om de pagina van een gesneuvelde soldaat op de website Hyves stop te zetten. Defensie heeft daarover afspraken gemaakt met Hyves.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.