Home

Achtergrond 156 x bekeken

Milieudefensie vindt 'fout hout' in EU-projecten

In zeker vier bouwprojecten van de Europese Unie wordt "fout hout'' gebruikt.

Dat stelt Milieudefensie in een rapport dat vandaag in Brussel is overhandigd aan Eurocommissaris Stavros Dimas (milieu).

De overhandiging vond plaats onder het geluid van een fanfare van kettingzagen en hakbijlen. Het hout komt uit de Amazone, Centraal Afrika, Rusland en Indonesië, waar op grote schaal illegaal wordt gekapt en is ingekocht bij leveranciers die illegaal kappen.

Milieudefensie onderzocht het houtgebruik in bouwprojecten die de EU financiert en waarin de Europese Commissie zelf is gehuisvest. In deze bouwprojecten werden de houtsoorten vuren, meranti, ipé en azobé aangetroffen, die niet waren voorzien van een certificaat voor legaal of duurzaam bosbeheer.

Het meranti hout is afkomstig uit gebieden waar tot 80 procent van de kap illegaal is. Het azobéhout is geleverd door bedrijven die illegaal kappen in Kameroen. Volgens Milieudefensie komt de ipévloer in een gebouw van de commissie van een Italiaanse leverancier, die zaken doet met illegale houtkappers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.