Home

Achtergrond

Mestinjecteur glijdt in benarde positie

Een trekker sleept een mestinjecteur in het Groningese Rottum uit een benarde positie.

De vette klei maakte het voor een medewerker van loonbedrijf Tilma onmogelijk om de mestinjecteur te kunnen sturen. De machine gleed langzaam van een hoger gedeelte van het perceel naar beneden. "Normaal rijden we nu nog niet met de injecteur, en bemesten we alles met de sleepslang. Bij deze veehouder was de kelder vol. Hij lag aan de andere kant van een drukke weg", legt loonwerker Meindert Tilma uit. Foto Jan Bouwman

Transporteur Herman van Ommen van Hoving Transport laadde maandagmorgen morgen de winterpeen van akkerbouwer Martin Duisterwinkel in zijn vrachtwagen. De wortelen werden aan het eind van de middag gelost bij een Duitse verwerker in Bardowick. Beide keren wordt de peen via de lopende band van zand ontdaan. "Wij maken alle fases van de peen mee", zegt de chauffeur, die alle veldproducten vervoert. "We zijn in oktober met het peentransport begonnen en rijden tot mei. In voor­jaar vervoeren we waspeen." Het betreft hier een partij winter­peen van 27 ton. "Dit is uitstekende kwaliteit", zegt teler Duisterwinkel, die een paar duizend ton naar diver­se Duitse verwerkers laat brengen. "De prijsvorming is echter niet bevre­digend. Er is te veel aanbod op het moment." Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.