Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Meerdere heffingen niet te vermijden

Heffingen van meerdere product- en bedrijfschappen zijn ongewenst, maar niet altijd te vermijden.

Dit constateren het Productschap Akkerbouw, het Productschap Diervoeder en het Productschap Wijn naar aanleiding van een eigen onderzoek.

Minder dan twintig bedrijven die vallen onder de werkingssfeer van genoemde drie schappen ontvangen een heffingsnota van meer dan één schap. Dat is een beperkt aantal, maar veel minder kan het ook niet, menen de schappen.

Bedrijven krijgen mogelijk ook nog heffingsaanslagen van andere product- en bedrijfsschappen. Hoeveel dat er zijn, is onderzocht. Waarschijnlijk gaat het om een veelvoud van de kleine twintig bedrijven die de akkerbouwschappen noemen. Dergelijke dubbele heffingen vallen vermijden, vanwege de uiteenlopende heffingsgrondslagen en ook de frequentie van de heffingen, menen de schappen.

Om toch enigszins tegemoet te komen aan de wens van veel boeren en ook van de politiek om bedrijven slechts één heffing op te leggen, wordt momenteel overlegd over de invoering van één heffingsnota per bedrijf. Ondernemers betalen dan nog wel heffingen van meerdere schappen, maar zien de verschillende aanslagen netjes bij elkaar op één document.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jannes

  Ga zo door met wettten maken.
  Geen wonder dat er vele bedrijven stoppen.
  De kleinen verdwijnen, de grote verdwijnen
  van eigens door de nederlandse wet geving
  Wat dan met de amtenaren, och die zitten
  met mooi weer de overige tuin- landbouwers
  in de gaten te houden.
  En zeggen bingo weer 'n slachtoffer (kassa)

 • no-profile-image

  gert

  zo houden de boeren heel wat ambtenaren in stand,wat hebben ze dit toch weer geweldig slim opgelost !

Of registreer je om te kunnen reageren.