Home

Achtergrond 1 reactie

Meer huisvesting voor Polen in Limburg

De instroom van werknemers uit oost-Europese landen is zo groot, dat Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg niet langer een maximum per woonlocatie willen stellen aan het aantal te huisvesten 'MOE-landers'.

MOE-landers zijn werknemers uit Midden- en Oost-Europa. Vandaag besloten GS eerdere beperkingen op campings en boerderijen op te heffen.

De provincie stelt het kader waarbinnen gemeenten beleid ontwikkelen rond de huisvesting van buitenlandse werknemers. De maxima binnen dat kader kunnen wat GS betreft verdwijnen. Tot nog toe mocht bijvoorbeeld alleen het woongedeelte van een (leegstaande) boerderij voor huisvesting gebruikt worden. GS willen ook stallen en schuren laten ombouwen tot wooneenheden.

De limieten voor huisvesting in woonunits op campings wordt ook opgeheven. Daarnaast willen GS de nieuwbouw van onderkomens aan de randen van kernen in dorpen mogelijk maken.

Het voorstel wordt vrijdag gepresenteerd in de statencommissie voor het Fysiek Domein. Het is onbekend hoeveel buitenlanders naar Limburg komen op zoek naar werk. Een woordvoerder van GS benadrukte, dat de gemeenten zelf hun eigen huisvestingsbeleid blijven vaststellen, maar dat ze daarin niet meer aan beperkingen qua omvang zijn gebonden

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wim Verdonschot

    Ongebreidelde uitbreiding van wooneenheden in het buitengebied zie ik hier in de omgeving als een ongewenste vorm van huisjesmelken, dus extra inkomsten voor vooral glastuinders, bijna elke nieuwe vacature hier in de buurt gaat naar vooral Poolse werknemers, je ziet zelfs al dat Nederlandse werknemers eruit moeten voor buitenlandse, men wil ze vaak niet meer en dit beleid van GS die hier in Limburg alleen geinteresseerd zijn in de ondernemers past hier perfect in.
    In Limburg kan tegenwoordig alles, men gaat te ver, het buitengebied begint er uit te zien als een soort vluchtelingen kamp met allemaal die woonunits, schoonheid telt niet meer alleen nog korte termijneconomie.
    GS bedankt.

Of registreer je om te kunnen reageren.