Home

Achtergrond

'Meer dan 10 miljoen euro schade door files'

De lange files hebben vanmorgen voor meer dan 10 miljoen euro aan economische schade veroorzaakt.

Dat stellen Transport en logistiek Nederland en de verladersorganisatie EVO op basis van een eigen berekening.
"Alleen al de directe schade voor het goederenvervoer op de rijkswegen bedraagt 9 miljoen euro'', aldus TLN en EVO. "De schade door vertragingen op het onderliggend wegennet bedraagt ruim 1 miljoen euro.''

De brancheorganisaties ramen de jaarlijkse economische schade voor het goederenvervoer als gevolg van files op ongeveer 700 miljoen euro. Per werkdag komt dat neer op 3 miljoen euro. "De file van vanmorgen was drie keer zo zwaar als normaal. Oftewel, 3 x 3 miljoen euro geeft 9 miljoen euro'', lichten de organisaties toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.